Try stengte datarommet

 

Try Reklamebyrå har de siste årene hatt stor suksess med massekommunikasjon og merkevarebygging for store selskaper og organisasjoner, og også forsynt seg godt fra reklamebransjens store prisutdelinger. IT-ansvarlig Flemming Pettersen forteller at da suksessbyrået vokste ut av datarommet, fant de en mye bedre løsning enn å bygge et nytt.

– Kravene til tilgjengelighet, sikkerhet og backup er så omfattende at det ville blitt kostbart og ressurskrevende å fortsette med eget datarom. I stedet valgte vi å leie en komplett hosting-tjeneste i Teknograds datasenter. Det gir oss den sikkerheten og fleksibiliteten vi trenger, i en bedrift der medarbeidere jobber til alle døgnets tider og kundedata alltid skal være tilgjengelig, forteller IT-ansvarlig Flemming Pettersen i Try Reklamebyrå.

Hosting og supporttjenester

I Øvre Slottsgate 8 i Oslo sentrum finner vi mer enn 60 medarbeidere i Try Reklamebyrå, i tillegg til webutviklingsselskapet APT. God plass og åpne flater gir kreativ utfoldelse, med Mac som arbeidsverktøy for både prosjektledere, kreative og medarbeidere i administrasjonen.
– 3D-jobbing og filmproduksjon er sentralt i virksomheten, og uten dataverktøyene stopper alt opp. Ved å være kunde av Teknograd får vi ikke bare førsteklasses hostingtjenester, vi får også en samarbeidspartner som kjenner brukerne, applikasjonene og nettverket vårt. Ved fravær eller spesielle situasjoner fungerer Teknograds supportavdeling også som førstelinjesupport for medarbeiderne i Try, forteller han som alene utgjør IT-avdelingen hos et av landets største reklamebyråer.

Bedre enn forventet

Try Reklamebyrå leier hosting-tjenester etter en fast definert SLA (Service Level Agreement) med Teknograd. Totalt har de 10 TB fordelt på 5 virtuelle volumer på Teknograds servere i topp moderne datasentre. Med hosting fra to fysisk adskilte lokasjoner tilbyr Teknograd kontinuerlig speiling mot ekstern server. – Vi har hatt et kundeforhold til Teknograd gjennom mange år, og blant annet benyttet Teknograds tjeneste for online backup, som definitivt var et fremskritt i forhold til backup på fysiske disker. Nå skjer backup og andre driftsrutiner automatisk og i tråd med avtalen, og vi ser også at kommunikasjonslinjer og øvrig infrastruktur er på toppnivå. Ny funksjonalitet, for eksempel enklere tilgang til arkiverte jobber og tidligere versjoner av en jobb, brukes hyppig av brukerne våre. Etter et halvt års drift med hosting fra Teknograd, er erfaringene faktisk at det fungerer enda bedre enn forventet. Her er det rett og slett ingen som har savnet datarommet, sier Flemming Pettersen.