Mer tid til brukerne i Nettavisen

nettavisen2

Etter at Teknograd har overtatt som driftspartner, har Nettavisens IT-ansvarlig tid til å løfte blikket. – Prisen ville vært svært høy hvis vi selv skulle hatt samme nivå for drift og sikkerhet som Teknograd gir oss, konkluderer Roy Toresen i Nettavisen.

Døgnåpne tjenester

Nettavisen eies av Egmont og Amedia, og utgir blant annet de digitale tjenestene Nettavisen, Side 2, Side 3 og blogg.no. Leserne forventer døgnåpne tjenester, det samme gjør annonsørene, som står for inntektssiden i selskapet. IT-ansvarlig Roy Toresen oppsummerer fordelene slik, etter at de overlot driftsansvaret til Teknograd:

– Mer tid til brukerne, bedre muligheter for å planlegge, og hele tiden en visshet om at systemene blir skalert i takt med aktivitetsnivået, sier han. Det ligger i sakens natur at IT-tjenester er forretningskritiske for et mediehus som utelukkende tilbyr digitalt innhold. Nettavisen har godt over en million lesere hver dag i snitt, og er blant landets mest besøkte nettsteder. Filosofien om at inntektene skal komme fra annonsører, står fast, og tjenesten blogg.no har vokst kraftig de siste årene. I tillegg er Nettavisen en betydelig tippekommisjonær, med tjenester knyttet til trav, oddstips med mer. Samarbeidet med Teknograd har vart i seks år, nå er Teknograd tildelt rollen som en forlenget IT-avdeling.

Forutsigbarhet

Nettavisens IT-ansvarlig forteller at de hadde et datarom med 15 fysiske servere, nærmere 100 brukere, og en IT-avdeling som kun besto av ham selv.

– Med en dyktig samarbeidspartner på drift og support, er stressnivået lavere og servicegraden overfor brukerne høyere. Samtidig har vi forutsigbare kostnader og et høyere nivå for sikkerhet og oppetid. Derfor er dette en riktig løsning for oss, sier Roy Toresen.