Teknograd utvider salgsavdelingen

Vi vil alltid sørge for at våre kunder står støtt på det teknologiske grunnfjellet slik at alt fungerer etter hensikten. Samtidig ønsker vi å videreutvikle vår rådgiverrolle og våre tjenester i takt med markedets behov. Våre kunder skal oppleve å ha “en hånd å holde i”  og en veileder i jungelen av avgjørelser som skal tas på teknologiområdet fremover.

Teknograd utvider og det er en glede for oss i Teknograd å ønske velkommen til Mehdi Rahmati.

Mehdi kom til Teknograd 1. oktober fra stillingen som Key Account Manager hos Lexit Group. Mehdi er 38 år og bor i gangavstand fra Teknograd, på Ensjø, sammen med sin kone. Mehdi har bakgrunn fra telekombransjen og har blant annet tidligere jobbet i Broadnet og NetCom.

På spørsmål om hvorfor Mehdi valgte å jobbe i Teknograd sier han at en rolle i et selskap der han får være med å utforske nye markeder og nye måter å jobbe på, fascinerer han. Han elsker å jobbe med løsningssalg og å kunne synliggjøre for kundene hvilken merverdi gode løsninger kan gi for dem. Videre forteller han at kjemien han føler med selskapet og ledelsen er svært god og lover godt.

Mehdi er en relasjonsbygger av rang, både i mellommenneskelig sammenheng, men også innen sosiale medier. LinkedIn er en plattform han føler seg svært hjemme i og han ser frem til å jobbe tett med markedssiden i Teknograd. “For en selger er et tett samarbeid med markedsavdelingen både lærerikt og nyttig”, sier han.

Med sin erfaring med å hjelpe kunder i alle størrelser, fra små SMB-bedrifter til store selskaper, ser vi i Teknograd frem til å høste av Mehdis erfaringer. Han gleder seg til å bli med videre på en reise til nye markeder og vil helt sikkert gi et godt bidrag til Teknograds utvikling i nye markeder, i en tid hvor det bare blir viktigere og viktigere å skille seg fra konkurrentene.